Deutsch

O nama


Nakon nekoliko mjeseci punih planova, zamislima kojim putem krenuti i uspješnoj potrazi za motiviranim i poduzetnim ljudima, udruga „DVORI“ (čije puno ime glasi „DVORI – Deutsch-Kroatischer Förderverein für Kultur und Wirtschaft“) osnivana je 24. srpnja 2008. godine. Aktivnosti udruge nisu ograničene samo na kulturne teme, nego obuhvaćaju raznovrsne teme iz gospodarstva, zaštite prirode i sporta.

DVORI je zajednica, čiji su članovi Hrvati koji žive u Njemačkoj, osobe zainteresirane za Hrvatsku iz drugih zemalja – pretežno Njemci (zahvaljujući sjedištu udruge) - te partneri u Hrvatskoj.
Sama udruga DVORI kao i manifestacije u organizacije udruge služe svrsi spajanja Njemaca i Hrvata, kako bi svima onima, kojima je Hrvatska interesantna, pokazali kulturu i prirodu te zemlje.
Kao drugo DVORI će biti platforma za spajanje kontakta i za komunikacju za sve one, koji se žele poslovno angažirati u Hrvatskoj, ili koji su več aktivni na hrvatskom tržištu. Težište toga će biti izimjena iskustava i informacija i izgradnja mreže kontakta.

DVORI priprema priredbe i projekte na području kulture kao što su čitanja, izložbe, noći filma, pjevanje/glazba i kulinarije.

Uz taj kulturni dio našeg poslovanja smatramo da uoči proširenja Europske Unije i pristupa Hrvatske pružamo našim članovima i gostima izvanredne mogućnosti za stjecanje novih kontakta i prijateljstva, pa čak i novih poslova.
U svom programu DVORI isto tako nudi informativne večeri i manifestacije sa predavanjima, diskusijama i izmjenama iskustava glede ekonomskih tema njemačko-hrvatske kooperacije.

DVORI svojim članovima nudi mnoštvo mogućnosti stvaranja kontakta, rezervirana mjesta kod naših priredbi kao i povoljnije cijene ulaznica, te pruža priliku svim interesiranim osobama, koje žele aktivno sudjelovati u našoj udruzi, stvarati i realizirati svoje zamisli u okviru tima.
A na kraju pružamo Vam priliku da na jednostavan način nađete nove kontakte i prijatelje među Hrvatima u Njemačkoj, osobama zainteresiranim za Hrvatsku te hrvatskim partnerima.

Ukoliko želite aktivno izgraditi Vaš interes za Hrvatsku na vitalan i opušten način, DVORI zasigurno pruža pravu prilika za to.